Blog

Blog

Min Blog om: Genskabelse af natur, Biodiversitet, Permakultur, Selvforsyning og meget mere

Værtsplanter og bladlus er også en ren gevinst

Oprettet d.

Værtsplanter og bladlus er også en ren gevinst

Hvis du søger på bladlus, på https://spiroggro.dk, kan du se at en del af planterne er værter for forskellige bladlus. Den på billedet er brun Høgeurtbladlus.

For at se gevinsten i det, skal man være opmærksom på to ting.

Den første er at bladlus jo er en del af fødekæden. Hvis der ikke er bladlus, er der heller ingen rovinsekter, af dem som lever af bladlus. Det kan f.eks. være mariehøne og svirrefluer.

Den anden del ligger i navnet. Igen som eksempel, Brun høgeurtbladlus. den hedder sådan fordi den lever på høgeurt. Den lever altså ikke på roser, grøntsager eller bærbuske, kun på Høgeurt.

Til gengæld er rovinsekterne ikke så kræsne. En bladlus er en bladlus. Mange af de vilde urter er tidlige, det er deres bladlus også. Tidlige bladlus giver gode betingelser for de første rovinsekter og bestandene vokser.

Når du så får et angreb af bladlus i din yndlingsrose, så er der en hær af rovinsekter klar til at hjælpe med at holde trykket på et anstændigt niveau. Du får altså både en nektar og måske værtsplante for de insekter som vi savner -og en bekæmpelse af bladlus i pryd og nyttehaveplanter. Fortæl det til den nabo der er skeptisk over din vilde have


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar