Blog

Blog

Min Blog om: Genskabelse af natur, Biodiversitet, Permakultur, Selvforsyning og meget mere

Purpur Solhat skal sås nu, i starten af januar

oprettet d.

Purpur Solhat skal sås nu, i starten af januar

Purpur Solhat er absolut ikke hjemmehørende i den Danske natur. Men som havestaude lyser den op i sensommerbedet, og har en nærmest magisk tiltrækning på sommerfugle, vilde bier, humlebier og andre insekter.

Den er simpelthen en god nektarplante, på linje med f.eks. sommerfuglebuske.

Purpursolhat stammer fra den Nordamerikanske steppe. det vil sige at den hører til i fastlandsklima, med kolde vintre, varme somre og punktvis nedbør.

Purpur solhat har frøhvile. Det er en forsinkelse af frøets spirring, så planten undgår at spire i efteråret, for så at fryse væk i løbet af den hårde vinter.

For at bryde frøhvilen, og få frøet til at spire, skal det have en kuldeperiode, med overgang til en ret varm periode.

I praksis er det ideelt at så frøene nu, i starten af januar. Så i veldrænede potter, ude. Fyld gerne sand i bunden af potten, og derefter almindeligt let havejord eller opblandet kompost.

Når solen kommer højere på himlen sidst i marts, stilles potterne ind i drivhuset, eller i en lun krog med overdækning. Temperaturen skal gerne op over 20 grader om dagen.

I vinterperioden skal man være opmærksom på at planten ikke bliver for våd, og i varmeperioden, skal man holde øje med at den ikke tørrer ud.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar